2022-07-19 09:32:52
Φωτογραφία για DIY Χαλάκια εισόδου από σκοινί



Καλαίσθητα και απόλυτα καλοκαιρινής αισθητικής DIY χαλάκια εισόδου από φυσικό σκοινί. Μια απλή κατασκευή ακόμη και για εντελώς ερασιτέχνες σε παρόμοια εγχειρήματα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε είσοδους προστατευμένες από το νερό της βροχής ή και σε σημεία μέσα στο σπίτι που χρειάζεστε ένα μικρό χαλάκι - πατάκι. 

Εκτός από χοντρό σκοινί θα χρειαστείτε ένα πολύ οικονομικό πατάκι εισόδου από μοκέτα ή τσόχα και κόλλα σιλικόνης ή θερμοκολλητικό πιστόλι. 

1  Αρχικά κόψτε από το σκοινί ίσα κομμάτια, με μήκος κατά 15-20cm μεγαλύτερα από το έτοιμο πατάκι που θα χρησιμοποιήσετε.

Κολλήστε τα παράλληλα πάνω στο πατάκι, χωρίς κενά μεταξύ τους, φροντίζοντας να εξέχουν από το πατάκι το ίδιο και στις δύο του πλευρές. 

Αφήστε μερικές ώρες (ή ακόμη και μια ολόκληρη νύχτα) ώστε η κόλλα να στερεοποιηθεί πλήρως. 

2 Με ένα "κορδόνι - σπάγγο" που θα δημιουργήσετε "ξεφτίζοντας" ένα κομμάτι από το σκοινί, δέστε τα κολλημένα κομμάτια σκοινιού, στο σημείο που τελειώνει το πατάκι και "ξεφτίστε" το σκοινί στο υπόλοιπο μήκος του και από τις δύο πλευρές του χαλιού.  

Tips:

- Οι ξεφτισμένες άκρες είναι το μοναδικό "διακοσμητικό" στοιχείο στα DIY χαλάκια αυτής της μορφής γι΄αυτό και θα πρέπει από κάθε πλευρά το σκοινί να εξέχει  6-10cm.

- Ξεκινώντας την κατασκευή, κόψτε τα κομμάτια του σκοινιού λίγο μεγαλύτερα απ΄όσο έχετε υπολογίσει και αν χρειαστεί ξανακόψτε τις άκρες  τους αφού τα κολλήσετε στο πατάκι, ώστε σίγουρα να έχετε το περιθώριο να δημιουργήσετε την ξεφτισμένη άκρη στο σωστό μήκος. 

          - Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορούν να κατασκευαστούν και μεγαλύτερα χαλιά, με βάση τους

            ένα  κομμάτι λεπτής μοκέτας στην απαιτούμενη διάσταση. 

soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ